Híreink

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy 2022-ben a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap támogatásával sikerült egy 2 500 000 forint értékű eszközfejlesztést megvalósítani a Napocska Óvodában. Okostelevíziókkal, tabletekkel és oktatási padlórobotokkal szereltük fel az napköziotthon 8 csoportját.


A digitália helyet kapott az óvodai fejlesztő és játéktevékenységeink között. Jelentős pluszt adott hozzá a tevékenységekhez: közelebb hozta a távolit, a megfoghatatlant, más szempontból mutatott meg eddig ismert dolgokat, plusz motivációt adott, élménnyé, játékká tette a tanulást, a gyakorlást.

Óvodapedagógusaink továbbképzések során szerezték meg azt a szakmai tudatosságot amivel használják ezeket a technológiai eszközöket és digitális platformokat, ügyesen eltalálva az arany középutat, célszerűen és a gyermekek fejlettségéhez, a fejlesztési terület sajátosságaihoz és a foglalkozás típusához igazítva azokat.

Felvértezve intézményünket a digitális technológia eszközeivel jelentősen növelni tudjuk az oktató-nevelő munkánk hatékonyságát és meg tudunk felelni a kor és jelen generáció támasztotta kihívásoknak.

Köszönjük szépen a támogatást a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapnak 19 pedagógus és több mint 200 gyermek

Hamarosan indul a hulladékgyűjtési kapmány

Óvodakert birodalom- Fuss neki! Csík adománygyűjtő kampány

Új épületbe költöztetjük a 🌞Napocska Óvodánkat! A projektünk célja, hogy az új udvaron ki tudjunk alakítani egy interaktív és multifunkcionális teret, egy szabadtéri csoporttermet, amit egyaránt ki tudunk használni oktatási célokra és szabadidős tevékenységek , játékok helyszínéül szolgálhat. Az így kialakított udvar nagy szerepet játszana a gyerekek természetről való ismereteinek bővítésében, környezettudatos szemléletük fejlesztésében.

Az óvodakertben helyet kapnának: − Magas ágyások zöldségeknek, gyógynövényeknek és fűszerkertnek − Virágoskert, komposztáló − Szelektív hulladékgyűjtő sziget − Rovarhotel − Odúk és etetők − Meteorológiai állomás- szélzsák, csapadék, hőmérséklet mérés, napóra − Öko- kuckó- fedett rész a kinti foglalkozásokra alkalmas helynek − Panoráma forgató élőlényekről, állatokról, növényekről − Interaktív táblák − Zöld könyvek, társasjátékok, fejlesztő játékok az ökológiai neveléssel kapcsolatosan.

Mi is az újrahasznosítás hősei vagyunk! 💚💚💚

Segíts nekünk te is! 👧👦🧒🧑

Az elhasználódott elemeket hozd be az óvodába! Megfelelő dobozokban gyűjtjük és tároljuk őket, majd tanév végén elviszi tőlünk a ROREC és megjutalmaz az egész éves szelektív hulladékgyűjtésért!

Májusban nagy elektronikai hulladékgyűjtési akciót hírdetünk. Semmiképp ne dobjátok a szemétbe addig a meghibásodott kütyüket.

A résztvevő gyerekek meglepetésekben, jutalmakban részesülnek a program keretén belül.

Bővebben a programról itt lehet olvasni!


Óvodánk is bekapcsolódott a város Élő Adventi Kalendáriumába.

Ezzel is szeretnénk szebbé tenni az idei karácsonyi készülődést.🎄🎇

2022 szeptemberétől már ebben a csodás épületben fogadjuk a napközis gyerekeket!

Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk számukra.